1/През 1713 г. Karl VI или Franz Joseph Wenzel Balthasar Johann Anton Ignaz е възложил изграждането на една известна забележителност в чест на Karl Borromeus в централно-европейска столица.Къде и коя е тази забележителност и с какво се свързва името на Karl Borromeus?

2/На 18 февруари 1853 година е извършен атентат срещу младият Кайзер Franz Joseph I.Това събитие станало мотив за построяването на една известна катедрала във Виена в типичен готически стил.Коя е тази катедрала и под кое име още е известна(освен оригиналното си название на немски)?

3/На централния площад във Виена има една забележителност ,намираща се зад прозрачен плексиглас, която е и един от символите на разрастването на града. Разположена е на ъгъла на Kaerntnerstrasse и Graben.
Какво е това и какво е било предназначението му?

4/С какво е останал в историята бездомника Avgystin , в последствие обявен за светец и закрилник на бездомните и бедните?

5/С какво е известен хълма Kahlenberg,разположен непосредствено до Виена?

6/В югоизточната част на Виена е разположен един интересен търговско-развлекателен,административен и жилищен комплекс,който първоначално от 1896 до 1999 година е бил......................................?

7/Пред коя сграда в развлекателното каре в центъра на Виена, наречено Бермудския триъгълник,винаги патрулират полицай,поради опасения от атентати?

8/Кое е специфичното за традиционните австрийски кръчми, наречени Heurige?

9/С какво е било най-известно кафенето „Sirk” до 1989 година, намиращо се непосредствено до операта в центъра на Виена?

10/Между двата музея-близнаци във Виена се намира паметника на..............................................?