1/Всички знаят, че футбола е английска игра.Най-старият клуб е .................................?


2/Въпреки това обаче две години по-рано е основан отбор в континентална Европа. Кой?

3/Най-старият професионален Лондонски клуб е ............................................?

4/И „ Милан” и „Интер” имат резервни екипи с английското знаме-червеният кръст на св.Георги.Защо?И как протичат взаимоотношенията между тях?

5/Този испански клуб е основан от англичани,носи английските цветове и има английско име. До 1929г.,когато шампион и носител на купата е едно и също , има 11 титли(които сега не се броят).Как се казва?

6/Тази година имаше английски финал в шампионската лига(след испански и италиански).Английски финал в турнир има още преди 36 години.
Кои са отборите и кой е турнира?

7/Реално успехите на А.Фъргюсън на международната сцена не са кой знае какви-отпадане от множество турски и руски отбори(включително „Ротор” –Сталинград)и само две европейски титли(Саки, Капело и Дел Боске го направиха за няколко пъти и за по-малко години).Но в Шотландия той има изключителен европейски успех(и няколко местни титли) със среден отбор. Кога и с кой тим,коя купа и срещу кого?

8/Хърбърт Чапман изобретява системата WM (дубъл ве –ем).Пет пъти е шампион –три пъти с „Арсенал”(начело на когото умира)и два пъти с клуба, в който я въвежда.Кой е той?

9/Защо „Кардиф” имат право на триъгълно флагче на корнера, а другите уелски отбори като „Суонси” и „Рексъм” нямат?

10/Кигън казваше,че „ако Стан Боулс подминаваше баровете и букмейкарските пунктове като противниковите защитници ,щеше да бъде най-великият футболист в историята на Англия.Въпреки това той е легенда на клуб с изненадващо много привърженици в България.През 1976 г. едва не станаха шампиони, а в момента са в Чемпиъншип. Собственик е Флавио Бриаторе,а менаджер –Пауло Соуса.