1/Лула и Сейлър са влюбени.Преследват ги Сантос(изпратен от майка й) и доста психопати,включително Боби Перу. Има и едно сако от змийска кожа. „Златна палма” в Кан.

2/Мистър Розов не признава бакшишите,но е принуден да даде.Всичките искат да са мистър Черен а има и рязане на ухо под съпровода на Stealers Wheel.Накрая никой не остава жив.

3/Джюлс цитира Езекия,отказва се навреме от занаята си и остава жив.Вини Вега не го прави и умира застрелян на тоалетната чиния. „Златна палма” в Кан.

4/Мелвин не иска да има „еврей на масата си”.Представя най-добрите си приятели един на друг като „келнерката” и „педала”.Пише за жени ,но си представя мъже и „премахва всичко хубаво и добро”.

5/Братя Коенимат „Златна палма” и „Оскар”.Въпреки това най-добрият им филм е вторият-свободна екранизация на „Стъкления ключ” на Дашиъл Хамет с малко добавка от Чандлър.Играят британски актьори като Албърт Фини и Гейбриъл Бърн.Точно този филм няма нито една награда.

6/В този филм стажантка във ФБР преследва „Бъфало Бил”-масов убиец ,който си шие дреха от кожите на убитите момичета.Главният герой обаче е друг изтънчен психопат.Печели петте най-важни „Оскара” за пръв път от 16 години.

7/Рандъл Патрик Макмърфи се бори на живот и смърт със сестра Рачид пред погледа на Вожда.Предишният филм спечелил петте главни „Оскара”.По –предишният е от 1934 година.

8/Хукър трябва да намери Хенри Гондороф,най-големият мошеник, от когото може да научи много.Той го открива пиян и отбелязва,че „да пие вече знае”.Следва покер във влак и измама с конни надбягвания и фалшив букмейкарски пункт. „Оскар” за филм.

9/Мистериозният главен герой,когото всички преследват,в миналото е имал жена и деца.Унгарците ги отвлекли ,а той сам ги избил за да не гледа как ги мачът.”Най-големият номер на дявола е да те убеди , че не съществува”.

10/Майкъл Вронски трябва да се върне във Виетнам, за да спаси полуделия си приятел Никанор Чевотаревич – крал на „руската рулетка”.Налага му се обаче да играе с него... и печели. „Оскар за филм”.